wsp header 2018

 

1 1

 01: Lars Boom

IMG 7998

Mijn beroep is scenarioschrijver van films als, Toen was geluk heel gewoon; Michiel de Ruyter  en Tuintje in mijn hart. Voor mijn theaterschrijfwerk werd ik dit jaar gehonoreerd met een Musical Award voor de De Grote Drie.  Maar ik ben ook lijsttrekker van de WSP omdat ik als geboren Weesper met hart en ziel van deze stad en haar eigengereide inwoners houd. Voor mij is iedereen die hier woont,  een Weesper en met elkaar kunnen we een verhaal vertellen. Een verhaal over Weesp. Dat het fijn is om hier te wonen, dat we elkaar nog gedag zeggen, dat de zorg goed moet blijven, dat er een fijn cultuurklimaat is en, ook heel belangrijk, dat we de trein naar Amsterdam kunnen nemen. Naar die oude stad die voor haar grote dorst afhankelijk was van de Weesper jeneverstokerij en bierbrouwerij en het schone Vechtwater. Het water waarin we nu nog zwemmen en aan de waterkant kunnen dromen over een mooie toekomst.

 


 

1 1

02: Astrid Heijstee-Bolt

IMG 7961

Al twintig jaar woon ik, geboren als Groningse, in het mooie Weesp. Ik ben getrouwd en heb een gezin met drie mooie dochters. De afgelopen vier jaar heb ik mij als wethouder voor de Weesper Stadspartij sterk mogen maken voor een sociaal én economisch sterk Weesp. Een stad waar het fijn wonen, werken en recreëren is. En een stad waar we inwoners met een hulpvraag helpen in plaats van in de kou te laten staan. We zijn veel in gesprek geweest met inwoners die geholpen hebben Weesp nog meer glans te geven. Dat is ook de lijn die de WSP voorstaat en die mij aanspreekt. De WSP is een onafhankelijke partij en staat voor alle Weespers, ongeacht je politieke ‘kleur’ en of je hier geboren bent of niet. Nu het gesprek gaat over de toekomst van Weesp, is het des te belangrijker dat er een lokale partij is die het beste voor Weesp voor elkaar krijgt. Ik ga mij de komende vier jaar persoonlijk inzetten voor Weesp en haar inwoners. Daarbij zoek ik de verbanden en benadruk ik niet de tegenstellingen. Dat doe ik vanuit de visie dat we vooral samen zaken voor elkaar kunnen krijgen.

 


 

1 1

03: Jolien van Galen Last

IMG 8000-1

Ik ben Jolien, 27 jaar, geboren en getogen in Aetsveld. Mijn Weesper ‘roots’ gaan ver terug, zo was bijvoorbeeld de kruidenierswinkel Lammen in de Slijkstraat van mijn overgrootvader. Na mijn studie aan de UvA heb ik weer voor het prachtige Weesp gekozen om met mijn gezin in Leeuwenveld 3 te gaan wonen. Ik ben actief betrokken bij de buurt en volg de ontwikkelingen van Weespersluis op de voet. Er gaat de komende jaren veel gebeuren in Weesp door de fusie en de groei in het aantal bewoners. Dit motiveerde mij om meer te gaan doen met gemeentepolitiek. Ik hecht veel waarde aan het behouden van het unieke karakter van Weesp en wil dat het ook voor de volgende generaties zo'n fantastische stad blijft om in te wonen. Omdat ik in contact sta met veel bewoners, kan ik de meningen en belangen van jonge Weespers, nieuwe Weespers, gezinnen en vrouwen goed vertegenwoordigen in deze turbulente tijden. Ik sta voor een sociaal, groen, vooruitstrevend en transparant beleid. Hier wil ik mij graag voor inzetten in de Gemeenteraad. 

 


 

1 1

04: Bernard Bierwolf

IMG 7986-1

Ik ben Bernard Bierwolf, 69 jaar. Ik heb mij, namens de WSP, in de afgelopen raadsperiode sterk ingezet voor het optimaal laten slagen van alle nieuwe wetten en regelgeving binnen het Sociaal Domein, waarbij het maximaal te behalen profijt voor de Weesper gemeenschap mijn uitgangspunt was. De Weesper gemeenschap staat mij na aan het hart en ik zet mij daar ook graag voor in, door als vrijwillig leerkracht les te geven op het Casparus College, bij de afdeling techniek in de vakken Elektrotechniek en Pneumatiek. Ook zet ik me al vele jaren in bij het organiseren van de Weesper Kwart Triatlon. Er moet nog veel gebeuren om het sociale leefklimaat van alle Weespers op een niveau te brengen waarbij armoede of tekorten niet het dagelijks leven beheersen, waarbij ouderen in een veilige en rustige omgeving kunnen leven en wonen. Ook kinderen en jongeren moeten kunnen opgroeien in een stabiele en veilige omgeving, en mensen die ziek zijn of op een op een andere manier afhankelijk zijn, moeten kunnen rekenen op goede steun en zorg. Om hieraan verder te bouwen, wil ik mij de komende raadsperiode weer voor U in zetten. Ik hoop hiervoor steun te krijgen met UW STEM. 

 


 

1 1

05: Rita van Geenen

IMG 7964

Ik ben Rita van Geenen, ik ben geboren 57 jaar terug in Brabant. Mijn moeder was een Weespermop dus toen ik 15 was zijn we weer in Weesp gaan wonen. Voel me nu echt wel een Weesper dus daarom ook WSP daar staat Weesp voorop zonder welk partij belang dan ook. Verder ben ik getrouwd met Tineke hebben we kinderen en kleinkinderen. Ik houd van reizen, lezen, theater en koken. Vind Weesp heerlijk en zeker in de zomer met al zijn terrassen, en gezelligheid. Wat ik belangrijk vindt is wonen voor jong maar zeker ook voor oud, en betaalbaar. En dat is wat ik bij de WSP allemaal heb gevonden. Wat wil ik bereiken in de politiek, ik wil voor Weesp het beste en daarom wil ik ambtelijk met Amsterdam gaan. Hou je van Weesp, dan stem je WSP!

 

 


1 1

 

06: Danielle Meyer

IMG 7941

Mijn naam is Danielle Meyer en ik ben 47 jaar. Sinds 2011 woon ik samen met mijn vrouw en dochter in Weesp. Na een carrière als hoofdredacteur bij de publieke omroep ben ik nu alweer 7 jaar zelfstandig ondernemer in cultuur en entertainment. Ik produceer voor TV, theater en onze eigen escape room en sinds 5 jaar run ik Theaterpand Weesp en Theaterschool Zone1380, waar we theaterlessen verzorgen en voorstellingen en evenementen organiseren. Cultuur brengt mensen samen en dat is precies wat voor mij een reden is geweest om actief te worden binnen de politiek. Niet aan de zijlijn gaan staan, maar meedoen om een betere directe leefwereld te creëren. Ik wil me inzetten voor jongeren, voor een socialer en groener Weesp, voor een gunstiger klimaat voor ondernemers en voor een sterk en gezond aanbod van kunst en cultuur. De WSP is er voor iedere Weesper, ongeacht afkomst, persoonlijke situatie of kansen. Daarom sta ik op de lijst bij de WSP.


1 1

 

07: Marieke Grijpink

IMG 7972_1

Ik ben Marieke Grijpink. Mijn man Paul en ik zijn samen trotse ouders van drie dochters. Ons hele gezin is opgegroeid in Weesp. Ruim 20 jaar heb ik ervaring als verpleegkundige in het AMC, tevens ben ik werkzaam geweest als verpleegkundige in de wijk in Weesp.  Mijn opgedane ervaring en kennis als verpleegkundige, maar ook als inwoner van Weesp wil ik graag inzetten voor de WSP. Dit omdat de WSP een echte stadspartij is: gericht op Weesp en al haar inwoners. Ik zou heel graag onderzocht zien of er in Weesp ruimte is voor een verpleeghuis met revalidatieafdeling. Een plek waar mensen tijdelijk -bijvoorbeeld na een heupoperatie- kunnen revalideren, maar als nodig ook permanent kunnen wonen. Nu worden Weespers vaak in een andere gemeente geplaatst. Naast zorg en welzijn wil ik me bezighouden met belangrijke zaken waaronder bestuur, stadsinrichting, milieu, wonen en veiligheid. Mijn motto is: Het kan áltijd beter. Hier zal ik dan ook altijd naar streven.


1 1

 

08: Nina Kwakman

IMG 7945

Anderhalf jaar geleden vond ik een zomerbaantje in Weesp. Voor mijn studie Bestuurskunde ben ik na die zomer naar Leiden verhuisd, maar het was duidelijk dat het met Weesp liefde op het eerste gezicht was. Zodoende ben ik sinds september 2017 officieel een Weespse en voel me meer dan welkom. Als groentje binnen de gemeenschap heb ik het voordeel om onbevooroordeeld te kijken naar vraagstukken en gezien mijn leeftijd, voornamelijk de jongeren proberen te stimuleren zich maatschappelijk te betrekken. Dat politiek niet saai en duf is, maar dé manier om jouw omgeving te verbeteren. Dat er mogelijkheden zijn, in plaats van een ver-van-je-bed show. Mijn persoonlijk streven in deze spannende en cruciale tijd voor Weesp, zal zijn om voor zoveel mogelijk partijen duidelijkheid en transparantie te verschaffen, te luisteren en te helpen. En hiermee waarschijnlijk nóg een ander stukje van de veelzijdigheid van de Weespers te zien!


1 1

 

Vervolg Kieslijst

9. Tim Booij
10. John Vos
11. Tineke Booij
12. Minevitus Veltman
13. Fatima Arrais
14. Frank Osinga
15. Joop Overmars
16. Theo Mulder
17. Mary Haselager
18. Wim Versteegen
19. Willem Liefting
20. Ad van Gemert


Abonneer je op onze nieuwsbrief


Stuur dan een e-mail naar: nieuws@wsp.nl

fb 150pxtwit 150px


Klik op de logo's voor ons socialmedia platform.

Logo_PB_WEBSITE_v6