wsp header 2018

 

Danielle over ondernemerschap

 

Danielle WSP zorg2

 

Visie op ondernemerschap van Danielle Meyer

De afgelopen jaren zette zij zich in voor het culturele leven in Weesp. Na een lange carrière als eind- en hoofdredacteur van omroepen en televisieproductiemaatschappijen in binnen- en buitenland stort ze zich nu met ziel en zaligheid op het creëren van het Theaterpand Weesp, theaterschool Zone1380 en Escaperoom Weesp.

Danielle Meyer: “mijn ouders waren ook ondernemers en de ouders van mijn partner ook, dus ondernemen zit in ons bloed. Politiek trouwens ook, ik liep vroeger al te demonstreren tegen de bom, had een gebroken geweertje opgespeld en was fan van Andrée van Es van de PSP. In mijn vrije tijd ging ik als kind handtekeningen ophalen omdat ik tegen de handel in waterschildpadjes was, het gevolg was dat we met de hele klas naar het Binnenhof gingen om de handtekeningen aan te bieden” (zie krantartikel). 

Danielle waterschildpadjes

 

Danielle vindt dat het bedrijfsleven van groot belang is voor de lokale overheid en de burgers. Ze scheppen banen, zorgen voor welvaart, een bruisend centrum en sponsoring van lokale initiatieven. Danielle: “We moeten onze ondernemers en winkeliers koesteren en ondersteunen, werken aan de leegstand, creatief en flexibel zijn om de binnenstad aantrekkelijk te houden. We moeten het ondernemerschap als gemeente faciliteren met minder regels, snellere procedures en het MKB met meer vertrouwen behandelen.”

Weesper Stadspartij (WSP) weet als geen ander hoe belangrijk het is de stad vitaal te houden. Weesp heeft een sterke economische regionale positie en die willen we behouden. Dat bereik je door alle functies zorgvuldig op elkaar af te stemmen. Met ruimte voor wonen, werken, winkelen en recreëren. Maar ook voor kunst en cultuur. En natuurlijk met historisch besef. Voorzieningen dienen zoveel mogelijk geconcentreerd te blijven. Dat is goed voor de ondernemer en de burger.

Danielle: “Inefficiënte lokale heffingen zoals precario wekken veel irritatie op en leveren bijna niets op. Herzie het vergunningenbeleid, schrap onnodige regels, verminder, verbeter en versnel de afhandeling van aanvragen voor omgevingsvergunningen en zorg voor een gelijk speelveld voor ondernemers zonder de belangen van de burger uit het oog te verliezen. Het is fijn als je als ondernemer gesteund wordt door de gemeente, maar het mag niet doorslaggevend zijn voor je succes. De enige plaats waar succes voor werk komt, is in het woordenboek."

Logo_PB_WEBSITE_v6